Home

Macedonia Physicians

Latest Updates

Луѓето кои купуваат креми со поголем фактор имаат поголеми шанси да изгорат на сонце поради невнимание, бидејќи претпоставуваат дека добиваат подобра и подолга заштита, предупредува научникот Соња Ландер. Максималната заштита се постигнува кога почесто повторно ќе нанесете заштитна крема, а таа најмногу го препорачува заштитниот фактор 30 до 50. #Ѕидназдравјето #PharmaS #PharmaSMacedonia

@Contract Fit 2018-06-26

- ACTIVLAB Muscle Up 2kg - 2500ден, + ГРАТИС BigMan Multi-phase 908g! - BigMan 100% Professional Whey 2,3kg - 2800ден, + ГРАТИС BigMan Multi-phase 908g! CONTRACT FIT - Скопје - 20-ти Октомври 3-а (спроти Градежен ф.) 078 34 37 34

Среќна Нова Година! И Среќни Божиќни Празници. Со работа продолжуваме од 10.01. Сега малку распуст. Уживајте во новогодишните денови. 💫🌠❄🎄🎆🎉

@Amedela 2017-11-24

40% попуст на FOB тест (тест за фекално окултно крварење) + комплетна диференцијална крвна слика 20 параметри (хематограм) + серумско железо од Amedela лабораторија во вредност од 720 ден. по цена од 429 ден. Ве очекуваме! ПЗУ АМЕДЕЛА Ул. Народен Фронт бр. 14, Скопје ☎Тел. 02 55 12 500 | 078 20 80 53 ✉️Email: [email protected] 🌐Web: www.amedela.mk

@Dioptra Optics 2017-11-24

Black Friday Dioptra Outlet АКЦИЈА!!!!! Сите диоптриски очила по Ваш избор за 1999 денари и сите сончеви очила по Ваш избор за 2999 денари! Почетните цени се од 6000 до 17 000 денари! Не пропуштајте ја оваа неповторлива шанса, само денес и утре! ТЦ Беверли Хилс, ниско приземје. Ве очекуваме🤓😎

Нашите производи можете да ги најдете во продавниците на Био Култ, СП Маркет- Тафталиџе и во нашата продавница во населба Хром. Повелете :)

http://www.dailymotion.com/video/x1xqvik_%D0%B2%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%BE-m%D0%B8%D1%81%D0%BB%D0%B5%D1%9A%D0%B5_news

@Apteka Derma-Farm 2016-12-20

За крвниот притисок во зима посилна доза лек Кога надворешната температура паѓа, артерискиот крвен притисок расте, бидејќи крвните садови се стеснуваат. Кога надворешната температура паѓа, артерискиот крвен притисок расте, бидејќи крвните садови се стеснуваат. Во зимскиот период почеста е појавата на зголемени вредности на притисокот и поради посолената храна, бидејќи многумина не можат да ѝ одолеат на зимницата и на домашните сувомесни специјалитети. - Антихипертензивната терапија неопходно е да ја адаптирате кон годишното доба, бидејќи во зима потребна е поголема употреба на диуретици и лекови коишто ги шират крвните садови - укажуваа кардиолозите. Според најновите препораки за превенција од кардиоваскуларни болести од август оваа година целните вредности на крвниот притисок за пациенти постари од 60 години се 140-150/80-90 ммХг. Доколку вредностите на притисокот се постојано над целните, би требало да се побара помош од лекар поради корекција на терапијата, посочуваат кардиолозите. Важно е крвниот притисок секогаш да се мери во ист период пред и по терапијата. Мерењето е неопходно да се повтори три пати во период од пет минути, потоа да се соберат сите три добиени вредности и да се поделат со три, бидејќи средната вредност е најсигурен показател. Притоа, притисокот никако не би требало да се мери со апарати кои се поставуваат на зглобот на раката, туку икслучиво оние со манжетни со адекватна големина кои се поставуваат на надлактицата на левата рака. Ако вредностите на притисокот се постојано зголемени, или ако има нагли утрински скокови, или пациентот ноќе се буди поради главоболки задолжително посетете лекар.

@Upgrade 2016-06-08

Ni stigna slatko iznenaduvanje od NLB Tutunska banka. Fala Tutunska

Алое Вера презентација 01.03.2016 - Неготино

Cities

Alsar
Aracinovo
Basali
Batinci
Belcista
Belica
Belimbegovo
Berovo
Bitol
Bitola
Bogdanci
Bogomila
Bogovinje
Bojana
Bosilovo
Bresani
Brezovo
Brod
Brvenica
Cair
Capari
Caska
Cegrane
Cesendre
Cesinovo
Ciflik
Creska
Cucer
Debar
Delcevo
Delogozdi
Demir Hisar
Demir Kapija
Divlje
Dobroshtë
Dobrusevo
Dojran
Dolani
Dolna Banjica
Dolna Belica
Dolneni
Dragoevo
Drugovo
Drzilovo
Dukatino
Dulje
Dzidimirci
Forino
Gevgelija
Gornje Jabolciste
Gorno Jelovce
Gorno Svilare
Gostivar
Grad
Gradec
Gradsko
Hadzi Redzepli
Idrizovo
Ilinden
Ivankovac
Izvor
Jegunovce
Kadino
Kadrifakovo
Kalderjac
Kaluä‘erica
Kamenica
Kamenjane
Karbinci
Kavadarci
Kazani
Kicevo
Kienovac
Klecevce
Kocani
Kolicko
Konce
Kondovo
Konopiste
Koprisnica
Kosarka
Kosel
Kosovo
Kostinci
Kratovo
Kriva Palanka
Krivogastani
Krsla
Krusevo
Kuklis
Kukurecani
Kumanovë
Kumanovo
Labunista
Laki
Leva Reka
Lisicani
Lisice
Llojan
Lozovo
Lukovica
Maaka Kosarica
Madzari
Makedonski Brod
Mali Radobili
Manilci
Mavrovi Anovi
Mavrovo
Meseista
Mirkovci
Mogila
Mokreni
Negorci
Negotino
Negotino-polosko
Nerashte
Nezilovo
Nikolic
Nivicani
Nov Dojran
Novaci
Novo Selo
Ohrid
Orasac
Orel
Orizari
Oslomej
Patec
Patishka Rekë
Pehcevo
Peklani
Penus
Petrovec
Pirava
Pirok
Pisica
Plasnica
Pobozje
Podgorci
Pomenovo
Prilep
Prilepac
Pripecane
Pripor
Prisojnica
Probistip
Radnja
Radolista
Radovis
Rankovce
Rastani
Ratevo
Resen
Rosoman
Rostusa
Sakulica
Samokov
Sapatoec
Saraj
Sekirani
Shkup
Skopeia
Skopie
Skopje
Skoplje
Skorusa
Sopiste
Sopotnica
Srbinovo
Stanjevce
Stanjulovci
Star Dojran
Stip
Stojakovo
Stracin
Stroja
Struga
Strumica
Studenicani
Sveti Nikole
Tearce
Teovo
Tetovë
Tetovo
Toplica
Topolcani
Tremnik
Trnovo
Trsino
Umin Dol
Vaklinci
Valandovo
Veles
Vesala
Vevcani
Vinica
Vranestica
Vrapciste
Vratnica
Vrsakovo
Vrteska
Zajas
Zegljane
Zelenikovo
Zelino
Zitose
Zletovo
Zrnovci